...fata mea este mai importanta decat o haina!

Dermapen

Nu mă deranjează atât de tare că am riduri, nu mă simt încă ca Marele Canion. E mai mult o combinație de pigmentare de la sarcinile mele și textura pielii mele. Totul începe să se estompeze.

Se poate face ceva în acest sens? Ceva care să egalizeze suprafața pielii, astfel încât fața mea să se simtă mai puțin ca liniile de tren, să fie mai mult un loc neted. Cu linii ciudate desigur.

Nu am timp pentru un tratament facial regulat, care ar putea fi relaxant, însă ar putea dura cât un somn lung (și să fiu sinceră, aș prefera să dorm). Am nevoie de ceva care să acționeze direct pe problemă, dar nimic "invaziv", chiar și numai cuvântul îmi dă fiori și vreau ca rezultatele să dureze mai mult decât un maraton de filme.

Industria cosmetică?

Aparent, există. Iată ce am încercat.

 

ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ: Am mers la un cabinet, care promite "cele mai avansate și inovatoare tratamente cosmetice nechirurgicale din punct de vedere tehnologic disponibile în prezent". Acest lucru sună exact a ceea ce îmi doresc. După o consultare amănunțită, se decide să încep cu un tratament Dermapen.

 

CE ESTE: În esență, este un dispozitiv în formă de stilou cu ace mici, ultrafine, așezate la capătul dispozitivului. Acele se răsucesc pe piele, făcând găuri în forma în care se deplasează. Ele pot pătrunde în piele până la 2 milimetri, dar se va încerca la 1 milimetru. Acest lucru sună cu siguranță mai bine decât un tratament facial.

 

PENTRU CE? Aparent, provocând o deteriorare controlată a pielii, se va sugera să producă o legătură de colagen, care este piatra de temelie a pielii. Cu cât ai mai mult colagen, pielea ta va fi mai elastică, mai puțin ridată și mai bine texturată. (Există o explicație mult mai complicată aici).www.dermapen.com

 

PENTRU CINE ESTE RECOMANDAT? Oricine cu pielea lăsată, linii fine și riduri. De asemenea, este recomandat pentru cicatrici.

 

DE CE SĂ ÎL FOLOSESC: Pentru a îmbunătăți textura pielii mele și pentru a încerca să redau elasticitatea înapoi. Nu am multe linii fine, dar pielea mea începe cu siguranță să își piardă din elasticitate.

 

CE AU FĂCUT: În primul rând, mi s-a aplicat o cremă anestezică pe toată fața. Aceasta nu este un balsam poncy, este o cremă anestezică în adevăratul sens al cuvântului, care mi-a amorțit întreaga față, senzație extrem de ciudată. Acest lucru mă va ajuta să nu simt acele, ceea ce este bine, deoarece nu mi-au plăcut niciodată acele.

Crema rămâne pe față timp de 20 de minute, după care sunt gata. Specialista îmi explică faptul că va exista o sângerare, dat fiind faptul că în principiu se fac găuri în fața mea. Ea mută stiloul pe toată suprafaţa feţei, lucrând pe aceasta secţiune cu secțiune, verificând tot timpul pentru a vedea dacă e dureros.

 

CUM TE SIMȚI? Surprinzător, bine. Poate e dovada la cât de obosită sunt cu un copil de şase luni acasă, dar de fapt este destul de relaxant. Este ca un masaj, numai că în loc de degete, este ca o piatră mică dură, care merge pe fiecare centimetru de pe faţa ta. Crema anestezică şi-a făcut treaba bine, clar, pentru că sângerez puţin.

 

DUPĂ ÎNCHEIEREA PROCEDURII: Sunt foarte fierbinte. Foarte, foarte fierbinte și puţin indispusă. Pielea mea este destul de roşie și sensibilă. Mi-am îndreptat  aerul condiționat din mașină direct pe faţă. Senzaţia de fierbinte dispare șase ore mai târziu. În dimineața următoare pielea este destul de fermă și uscată și încă usor roşie. Am aplicat loţiune de protecție solară, deoarece singurul lucru pe care l-am învățat după ce am vizitat saloanele de anti-îmbătrânire căutând acest tip de tratament, este că aceasta este într-adevăr singura noastră apărare împotriva îmbătrânirii. Mă pot machia pentru a acoperi roşeața, care se diminuează începând cu a doua zi, iar din a treia zi m-am întors la normal.

 

A FUNCȚIONAT? Pielea mea este mai luminoasă după o săptămână. Pigmentarea din jurul buzelor rezultată în urma sarcinilor aproape a dispărut. Mă simt mai încrezătoare fără machiaj. Mi-au spus că rezultatele reale se vor vedea în câteva luni de zile.

 

POT SĂ OBŢIN ACESTE REZULTATE ACASĂ? Nu există nici un produs echivalent cu Dermapan pe care să îl poţi folosi acasă, acesta deteriorându-ţi în esență pielea pentru a o încuraja să producă colagen.

 

CÂT COSTĂ: 80 euro per tratament.

 

CÂT DUREAZĂ: Împreună cu crema anestezică, o oră.

 

MERITĂ? Îmi pot imagina că pielea mea va arăta uimitor după cele patru tratamente sugerate. Experţii m-au asigurat că nu am nevoie de mai mult de un tratament Dermapen (deși am încercat și insist altfel) şi ar dori să urmez "pachetul lor de întinerire". O să vă țin la curent.


Numai tu poţi decide dacă vrei să treci de un tratament facial regulat. La 80 euro nu e ieftin, dar nu există nici o posibilitate de nereușită și este mai puțin invaziv decât un laser, plus rezultatele vor dura mai mult. Îl asociez cu o haină scumpă, care este o investiție în a arăta mai bine. Și m-am hotărât că faţa mea este mai importantă decât o haină.