IPL
este definitiv!

ceara, lama, penseta
si celelalte solutii sunt iluzii...
tu ce alegi!?

Ce este epilarea definitiva cu lumina intes pulsata?

Distructia permanenta a foliculilor firelor de par in procent maxim
posibil de atins de aproximativ 95%.


Principiul de actiune este acela ca lumina de o anumita intensitate este absorbita de firul de par, condusa la radacina incalzind-o pana la ardere. In cca. 15 - 25 zile, firele de par tratate incep sa cada. Initial unele fire de par dau senzatia ca continua sa creasca, dar este doar procesul normal de eliminare a lor din tegument. Si acestea vor fi eliminate in timp, dar s-ar putea sa dureze ceva mai mult.

Majoritatea persoanelor au nevoie de minim 4 – 6 sedinte. Initial sedintele sunt distantate la 6 - 8 saptamani,dar dupa 3 - 4 sedinte este bine sa fie marit intervalul la 8 - 10 saptamani, pentru a acumula cat mai mult par in faza de crestere activa si a justifica tratamentul.

Tehnologia Luminii Intense Pulsate (IPL) este un procedeu non-invaziv si nedureros.

Cum trebuie sa ma pregatesc
pentru tratament?

Aria care urmeaza sa fie tratata nu trebuie epilata cu ceara sau prin smulgere cel putin 4 saptamani inainte de tratament. Trebuie deci cca. 4 – 6 saptamani in care firele de par sa poata creste.

Epilarea cu ceara este interzisa pe toata perioada sedintelor de foto-epilare. Intre sedinte se va folosi doar rasul sau tunsul.

Pielea ar trebui sa fie cat mai alba cu putinta, deci expunerea la soare trebuie evitate incepand cu 30 – 45 zile inainte de tratament.

Ciclul pilos

A Stadiul anagen (faza activa) este o perioada activa metabolic cand se produce cresterea si dezvoltarea unui nou fir de par care va inlocui firul de par ce va cadea.

B Stadiul catagen (faza de tranzitie) este un stadiu ce se instaleaza la cateva zile dupa ce cresterea firului de par din angen s-a incheiat.

C Stadiul telogen (faza de odihna) este stadiul care incheie ciclul pilos, se caracterizeaza printr-o involutie completa a papilei firului de par si se finalizeaza cu eliminarea firului de par matur, deja inactiv.